Vetyä Perkele

Käsikirjoitus: 

Susanna Kauppi - Minna Mänttäri

Ohjaus: 

Susanna Kauppi

Ensi-ilta: 
Torstai, 3 joulukuu, 2009
Esityksiä / katsojia: 
26 / 2 600

Sopivasti Lappeenrannan kaupungin 360-vuotisjuhlavuodeksi valmistuva esitys kertoo tästä kaupungista koko kauneudessaan ja kauheudessaan, sen asukkaista ja päättäjistä, jokapäiväisestä elämästä ja ilmiöistä.

Rakenteeltaan mosaiikkimainen esitys koostuu erilaisista teksteistä: monologeista ja dialogeista, musiikista, rytmistä ja liikkeestä joita yhdistää yksi ainoa asia - Lappeenranta. Kyytiä saavat niin rekkajonot kuin Saipa, Tali-Ihantala-keskus, etuilevat venäläiset ja kateelliset karjalaiset, EStarit, automarketit ja Willimies, lehmuksia ja rakuunoita tietenkään unohtamatta. Esityksessä lyödään suoraan avokämmenellä ja suudellaan hellästi poskelle, puukotetaan selkään ja nauretaan päälle; juuri niin kuin omaa rakasta ja kauheaa kotikaupunkia tuleekin kohdella.

Esityksen käsikirjoittajat Susanna Kauppi ja Minna Mänttäri ovat molemmat syntyperäisiä lappeenrantalaisia ja Teatteri KESYn pitkäaikaisia jäseniä. Susanna Kauppi vastaa myös esityksen ohjauksesta. Näytelmän käsikirjoitusprosessi käynnistyi syksyllä 2007, harjoitukset aloitettiin tammikuussa 2009 ja ensi-ilta on syksyllä 2009 Lappeenrannan kaupunginteatterin Veeran kammarissa.

Ohjaus  Susanna Kauppi
Käsikirjoitus Susanna Kauppi, Minna Mänttäri
Skenografia Päivi Pöyhölä
Äänisuunnittelu Timo Kouvo
Rooleissa Jussi Härkönen, Eija Iskanius, Tarja Kuorttinen, Mirkka Kuosmanen, Kaisu Kärri, Suvi Mikonsaari, Minna Mänttäri, Leena Soikkeli