Piirakan paluu 6

Keskiviikko, 27 joulukuu, 2017

Vetyrilogian kuudes osa: Piirakan paluu 6 saa ensi-iltansa Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 27.4.2018.

Teatteri KESY on kypsytellyt omasta vinksahtaneesta näkökulmastaan itsenäisiä tarinoita lehmusten kaupungista 100 vuoden ajalta. Lavalle kirmaa aiemmista esityksistä tuttujen hahmojen lisäksi täysin uusia tuttavuuksia. Luvassa on huumoripitoinen tiivistelmä lappeenrantalaisuuden ytimestä, jossa riittää pureksittavaa kaikille aisteille.

Paikallissatiiria legendaaristen piirakkatrilogian aikaisempien osien tapaan tarjoillaan nyt kuumempana kuin koskaan. Musiikilla maustettu huumori-ilottelu perkaa lappeenrantalaista sielunmaisemaa kuin keskustelupalstat Ikean tonttia. Millainen oli liki 100-vuotiaaksi eläneen Lahjan Lappeenranta? Mikä on Veera-patsaan kohtalo ja kuinka Sorjosen tutkimukset edistyvät? Ovatko lappeenrantalaisten nuorten perjantai-illat muuttuneet vuosien saatossa ja mitä tuoksuja valitsisit anopin vierailua varten? Ääneen pääsevät myös vetytytöt, Hämäläisen Pipsa ja Vainikan Lissu, mutta tällä kertaa kuumennetaan piirakan sijaan turistien tunteita.

Käsikirjoituksesta vastaa Susanna Kauppi ja koko paletin puikkoihin asettuu nuori, paikallinen ohjaajalupaus, Aapo Stavén. Sekä käsikirjoitus että ohjaus on työstetty yhdessä työryhmän kanssa, johon kuuluvat muun muassa Eija Iskanius, Juha Härkönen, Tarja Kuorttinen, Mirkka Kuosmanen, Kaisu Kärri, Suvi Mikonsaari, Tero Penttilä ja Pasi Valkeila. Luvassa on myös muita tuttuja ja tuntemattomia yhteistyötahoja, jotka tuovat piirakan väliin omat täytteensä.