Turkki nurin

Käsikirjoitus: 

Useita

Ohjaus: 

Johanna Juslin

Ensi-ilta: 
Torstai, 15 maaliskuu, 2012
Esityksiä / katsojia: 
20/2000

Tarinoita karhusta

Karhu on Euroopan suurin petoeläin ja Suomen kansalliseläin. Se on ollut muinaissuomalaisille pelätty, mutta myös pyhä ja arvostettu eläin. Karhun tärkeästä asemasta menneen ajan suomalaisten sielunmaisemassa kertoo jo sekin, että lajille on kielessämme yli kaksisataa erilaista nimitystä. Tuttuja nimityksiä ovat nalle, otso ja mesikämmen, mutta harvemman tiedossa on, että esimerkiksi mettä, metsä, otava ja mörkö ovat karhun synonyymejä.

Lappeenrantalainen Teatteri KESY tarjoilee oppitunnin mittaisen kokonaisuuden satuja ja tarinoita tuosta pyhästä ja arvostetusta eläimestä. Esityksen myötä tutuksi tulevat niin vanhojen kansansatujen metsien kuninkaat, kuin muuan merelle upoksiin joutunut runoileva nallekin. Tarinoista nousee esiin tärkeitä teemoja: yksinäisyys ja ystävyys, rohkeus ja petollisuus.

Yhteistyössä Lappeenrannan maakuntakirjaston kanssa suunniteltu teatteriesitys sisältää sydämellistä huumoria, musiikkia ja teatterin keinoin tehtyä tarinankerrontaa, joka osallistaa myös yleisönsä. Esityksen tilanneet ryhmät saavat hyvissä ajoin ennen esitystä pienen askartelu- tai musiikkitehtävän, jonka tuotosta he pääsevät hyödyntämään yhdessä esiintyjien kanssa (ei koske kirjastoesityksiä).

Esitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille (ikäsuositus 5+) sekä alakoulun 1-3 luokkalaisille. Esitystilaksi soveltuu niin luokkahuone, kerhotila kuin juhlasalikin.

Esityksen kesto on noin 40 min.

Ohjaus Johanna Juslin
Skenografia ja graafinen suunnittelu Päivi Pöyhölä
Rooleissa Harri Lindh, Suvi Mikonsaari ja Minna Mänttäri

Ensi-ilta 15.3.2012 Lappeenrannan pääkirjaston satuhuoneessa. Ohjaus Johanna Juslin, skenografia Päivi Pöyhölä, rooleissa Harri Lindh, Suvi Mikonsaari ja Minna Mänttäri.