Tasihinin sauna

Käsikirjoitus: 

Timo Mattila

Ohjaus: 

Työryhmä

Ensi-ilta: 
Torstai, 5 kesäkuu, 2014
Esityksiä / katsojia: 
23 / 1 800

Puhdistava kokemus

Näittekö Hevosvoimaa -esityksen Ratsuväkimuseolla? Entä olitteko mukana köröttelemässä Kesyn Linjuriautolla Lappeenrannasta Viipuriin? Tasihinin Sauna -iltamaesitys täydentää saman työryhmän aiemmat ulostulot kolmikoksi, joita yhdistää rakkaus kotiseutuun.

Suomalainen sauna ja sen saunojat herättävät meissä kaikissa lämpimiä tunteita. Tunteet johtavat tekoihin. Teatteri Kesy haluaa saunailtamillaan tuoda paikallisen panoksen tulevaan teatterikesään. Tarjolla on saunateeman myötä puhdistavia kokemuksia.

Kesyn ulkoilmaesitys avaa suomalaisen saunan ja sen saunojien sisintä noin tunnin pituisena koosteena. Löylyveden mukana kiukaalta sihahtaa lainauksia kotimaisesta saunomiseen liittyvästä kaunokirjallisuudesta saippuanaan teemaan liittyvä musiikki, runot, lorunpätkät ja muu itse tuotettu materiaali.

Tasihinin Saunassa tapaatte niin kesytuttuja ammattilaisia kuin harrastajia. Iltamien ulkoisesta ilmeestä vastaa Päivi Pöyhölä, musiikkivastaavana on Seppo Äikäs ja käsikirjoittaja-tuottajana Timo Mattila. Saunaryhmä vastaa itse ohjauksesta.

Kesyn saunailtamien kiuas lämpiää yleisölle yhteensä 20 kertaa. Ensilöylyt heitetään to 5.6. Alkukesän löylykierros on lyöty juhannukseen mennessä. Tasihinin Sauna -iltamaesitys lämmitetään uudelleen elokuun alusta ja 15.8., kun jälkilöylytkin on lyöty, saa kiuas viimein hiipua.

Rooleissa: Tommi Männistö, Leena Soikkeli, Tero Penttilä, Esa Uski, Liisa Kurri, Timo Mattila, Seppo Äikäs ja Janne Ruippo.