Pekka Puupää kesälaitumilla

Käsikirjoitus: 

Reino Helismaa

Ohjaus: 

Johanna Juslin

Ensi-ilta: 
Keskiviikko, 8 kesäkuu, 2016
Esityksiä / katsojia: 
22/3487

Tapahtumat saavat alkunsa, kun Justiina saa tarpeekseen Pätkästä ja päättää, että hän ja Pekka viettävät kesän maalla ilman Pätkää.

Pekka saa tehtäväkseen kesäpaikan vuokrauksen, mutta kiinteistövälittäjä Muikku huijaa hänet ostamaan huvilan. Puupäiden rahat eivät riitäkään huvilan kauppahintaan, joten Pekka pyytää Pätkän osakkaaksi.

Maalle muuttavan kolmikon seuraan liittyy myös muusikon urasta haaveileva Kalevi Kaski, ja omalaatuinen porukka ryhtyy pitämään huvilassa täysihoitolaa. Viimeistään kun levy-yhtiön pomo Armas Riuku saapuu kotikonnuilleen, syntyy melkoinen sekametelisoppa, jota ei kukaan osaa hämmentää oikein.

Lappeenrannan kesäteatterin lavalle nouseva nostalginen kaksikko herättää niin linnoituksen kuin yleisönkin eloon talven jälkeen. Pekka Puupää -filosofia ja elämänasenne ovat vertaansa vailla ja osuvat edelleen naulan kantaan! Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta kuinka joku voi olla aina noin hyväntuulinen?

Käsikirjoitus: Reino Helismaa
Sovitus: Tiina Uotila
Ohjaus: Johanna Juslin
Musiikki: Seppo Äikäs
Tuottaja: Eevi Kareinen
Tuotantosihteeri: Elina Kukkonen
Pekkana ja Pätkänä: Jussi Härkönen, Eija Iskanius
Muut näyttelijät: Sanni Lahtinen, Noora Mentula, Tommi Männistö, Tarja Kuorttinen, Seppo Äikäs, Leena Soikkeli, Antti Joronen, Ilona Jalkanen, Mauno Terävä, Nea Tams, Pinja Kuntola ja Nuppu Oinas.