Piirakan paluu 6

Käsikirjoitus: 

Susanna Kauppi ja työryhmä

Ohjaus: 

Aapo Stavén ja työryhmä

Ensi-ilta: 
Perjantai, 27 huhtikuu, 2018
Esityksiä / katsojia: 
12 / 1 917

Likipitäen 100-vuotiaasta taikinajuuresta vaivattuja piirakanpyöreitä kohtaamisia Lappeenrannasta.

Purevaa paikallissatiiria legendaaristen piirakkatrilogian aikaisempien osien tapaan tarjoillaan nyt kuumempana kuin koskaan. Musiikilla maustettu huumori-ilottelu perkaa lappeenrantalaista sielunmaisemaa kuin keskustelupalstat Ikean tonttia. Millainen oli liki 100-vuotiaaksi eläneen Lahjan Lappeenranta? Mikä on Veera-patsaan kohtalo ja kuinka Sorjosen tutkimukset edistyvät? Ovatko lappeenrantalaisten nuorten perjantai-illat muuttuneet vuosien saatossa ja mitä tuoksuja valitsisit anopin vierailua varten? Ääneen pääsevät myös vetytytöt: Hämäläisen Pipsa ja Vainikan Lissu, mutta tällä kertaa kuumennetaan piirakan sijaan turistien tunteita.

"Juureva ja aidon makuinen."

Käsikirjoitus: Susanna Kauppi ja työryhmä
Ohjaus: Aapo Stavén ja työryhmä
Skenografia: Päivi Pöyhölä
Äänisuunnittelu: Manu Penttilä
Videot: Teemu Leinonen

Rooleissa Juha Härkönen, Susanna Kauppi, Tarja Kuorttinen, Mirkka Kuosmanen, Kaisu Kärri, Suvi Mikonsaari, Tero Penttilä, Leena Soikkeli ja Pasi Valkeila.

Piirakan paluu 6

Vetytrilogian kuudes osa: Piirakan paluu 6 saa ensi-iltansa Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 27.4.2018. Teatteri KESY on kypsytellyt omasta vinksahtaneesta näkökulmastaan itsenäisiä tarinoita lehmusten kaupungista 100 vuoden ajalta. Lavalle kirmaa aiemmista esityksistä tuttujen hahmojen lisäksi täysin uusia tuttavuuksia. Luvassa on huumoripitoinen tiivistelmä lappeenrantalaisuuden ytimestä, jossa riittää pureksittavaa kaikille aisteille.